Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ceacilia Concert

27 september 2014 van 13:30 tot 14:30

Ceacilia Concert

Op 27 september 2014 van 13:30 tot 14:30 uur speelt het Caecilia-Concert in de Koepelkerk in Arnhem.

Het Caecilia-Concert bestaat uit een dynamische, internationale groep instrumentalisten gespecialiseerd in de uitvoering van 17de eeuwse muziek. De vaste kern en initiatiefnemers van de groep zijn de Amerikaanse Kathryn Cok, klavecinist, fortepianist en wetenschapper en Wouter Verschuren, blokfluitist en historisch fagottist.  In het concert van 27 september worden zij  bijgestaan door de Italiaanse barokviolist Stefano Rossi.

Programma

  • Marco Antonio Ferro (17e eeuw): Sonata 2 violino e fagotto (1649)Bartholomeo de Selma y Salaverde (17e eeuw): Vestiva y colli
  • Nikolaus a Kempis (ca.1600-1676): Symphonia 2 op. 2 per violino solo
  • Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621):  More Palatino
  • Philip van Wichel (werkzaam ca. 1670 ): Sonata 4 (1678) a violino e fagotto
  • Giovanni Legrenzi (1626-1690):  Sonata La Foscari a violino e fagotto
  • Giovanni Antionio Bertoli (werkzaam ca. 1650): Sonata 7
  • Nikolaus a Kempis (ca.1600-1676): Synphonia 1 a violino e fagotto
  • Johann Philipp Krieger (1649-1725): Giacona in g
  • Giovanni Legrenzi (1626-1690): Sonata L’Obizza op. 8 (1671)

klaveciniste Kathryn Cok
Kathryn Cok is actief als klavecinist, fortepianist en als wetenschapper aan beide zijden van de Atlantische oceaan. Ze wordt veel gevraagd als solist en als continuospeler.

Kathryn is geboren in New York, maar woont tegenwoordig in Nederland, alwaar ze haar Masters Diploma behaalde aan het Koninklijk Conservatorium als student van Ton Koopman en Tini Mathot, Jacques Ogg en Bart van Oort voor fortepiano.
Zij is recentelijk gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden op het onderwerp ‘Basso Continuo bronnen uit de Nederlandse Republiek 1620-1790’.

Kathryn won de eerste prijs in het Concours voor barokinstrumenten in Brunnenthal in Oostenrijk. Ze werkt regelmatig als solist en continuospeler met “The Amsterdam Baroque Orchestra” en andere gerenommeerde barokensembles in Europa en treedt regelmatig op als solist in de meest vooraanstaande festivals op het gebied van de oude muziek zoals “Festival Oude Muziek, Utrecht”, “Brunnenthaler Konzert Sommer”, “Amherst Early Music Festival” en “ Bodensee Festival”.

Kathryn vormt naast het Caecilia-Concert een duo voor historische fagot en klavecimbel/fortepiano met de fagottist Wouter Verschuren. Zij voeren bekend en onbekend werk uit voor deze combinatie van instrumenten. In 2009 kwam hun album uit met onbekende sonates van de componist Nikolaus von krufft die met lof werd ontvangen door de internationale pers. Daarnaast vormt ze een duo met de Engelse hoorniste Anneke Scott.

Ook doceert zij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag  en bekleedt hier ook de functie van Studieleider van het Masters Research programma.  zie: www.kathryncok.com

fagottist/dulcianist Wouter VerschurenWouter Verschuren studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij heeft blokfluit gestudeerd bij Michael Barker en Jeanette van Wingerden. Daarnaast studeerde hij historische fagot bij Donna Agrell, bij wie hij zijn solodiploma behaalde. Momenteel is Wouter actief, in binnen- en buitenland als fagottist op het gebied van renaissance, barok, klassieke en romantische muziek. Hij is eerste fagottist bij “The Amsterdam Baroque Orchestra” o.l.v. Ton Koopman en speelt ook regelmatig met andere vooraanstaande orkesten. Hij is medeoprichter van Het Caecilia-Concert, een ensemble dat zich specialiseerd in onderzoek   naar en uitvoering van 17e eeuwse muziek.  Verder treedt hij op als solist, speelt hij in diverse internationale kamermuziekensembles en is hij te beluisteren op een groot aantal CD’s.

Wouter doceert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan het Utrechts Conservatorium. www.wouterverschuren.com

violist Stefano RossiDe Italiaanse violist Stefano Rossi studeerde barokviool bij Lucy van Dael aan het Conservatorium van Amsterdam, welke studie hij cum laude afsloot. Hij speelt regelmatig bij Concerto d’Amsterdam sinds 1999 en werd daar in 2012 de concertmeester en artistiek leider.

Verder werkt  Stefano Rossi samen met o.a. Holland Baroque Society, Cappella della Pietà dei Turchini, Musica ad Rhenum, Divino Sospiro, Zefiro, Banchetto Musicale en Accademia Bizantina.

Stefano speelde voor de belangrijkste Europese radiostations en voor CD labels als Archiv, Naive, Stradivarius, Decca, Ambroyse en Virgin Classic. Hij bespeelt een unieke Hendrick Jacobs viool uit 1694.

Gegevens

Datum:
27 september 2014
Tijd:
13:30 tot 14:30
Site:
caecilia-concert.com

Locatie

Koepelkerk
Jansplein 60
Arnhem, 6811 GD
+ Google Maps

Vrij toegankelijke klassieke concerten op zaterdag in de Koepelkerk in Arnhem