Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Motetten van J.S. Bach

24 november 2018 van 13:30 tot 14:30

Ensemble La Colombe o.l.v. Iassen Raykov

Ensemble La Colombe o.l.v. Iassen Raykov

m.m.v. Henk Linker – orgel en orgel solo
Inja Botden – cello

Programma

  • Fürchte dich nicht, ich bin bei dir BWV 228
  • Fugato in G BWV 957 (orgel solo)
  • Komm, Jesu, komm BWV 229
  • Der Geist hilft unser Schwachheit auf BWV 226
  • Fuga in G [Gigue] BWV 577 (orgel solo)
  • Singet dem Herrn ein neues Lied BWV 225

Lassen Raykov is een veelzijdig musicus. In zijn geboorteland Bulgarije studeerde hij piano, onder meer bij Dimo Dimov aan het Staatsconservatorium in Sofia. Hij kwam naar Nederland om zijn piano studie te vervolgen aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Gert Jan Vermeulen en Marcel Baudet. In die tijd studeerde hij ook koordirectie bij Jos Vermunt, Daniël Reuss, Hans van den Hombergh en Jos van Veldhoven aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, en orkestdirectie bij Kerry Woodward aan het ArtEZ-conservatorium in Enschede. In 1997, tijdens zijn studietijd, richtte hij het vocaal ensemble La Colombe op, bestaande uit een mix van professionele zangers en getalenteerde amateurs. Met La Colombe heeft Raykov het ‘Requiem for Humanity’ van Helen Ostafew, met teksten uit verschillende religies, als eerste uitgevoerd en op cd opgenomen.

Inja Botden studeerde cello bij Gyözö Harsányi en viola da gamba bij Freek Borstlap. Na haar studie speelde ze in Het Gelders – en Brabants Orkest het grote romantische repertoire. Vanaf 1995 heeft zij zich gespecialiseerd op de barokcello en de violoncello piccolo. Met kamermuziekensembles zoals Ensemble Cristofori uit Frankrijk en The Flanders Baroque Consort uit België gaf zij concerten in heel Europa. Inja is solocelliste van Concerto Barocco; met haar eigen barokensemble Rosaria verzorgt ze concerten i.s.m. koren.

Henk Linker studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Hij is organist/dirigent van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen en dirigeert verschillende koren. Henk heeft een grote concertpraktijk als solist. Hij speelde o.a. in Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de V.S. In 2012 werkte hij als organist/choirmaster in de Episcopale kerk te Lexington, Verenigde Staten. Hij is mede organisator van de concertserie “Muziek en Sfeer” in Almelo.  www.orgel-mezzo.nl

Gegevens

Datum:
24 november 2018
Tijd:
13:30 tot 14:30

Vrij toegankelijke klassieke concerten op zaterdag in de Koepelkerk in Arnhem