Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

The Spirit of Gambo

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Matthew Locke, John Jenkins, J.S. Bach en Henri Purcell

Kirsti Consort “Les Femmes d’esprit”

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

KirstiConsort is een jong en verfrissend ensemble dat speelt op barokinstrumenten muziek gecomponeerd door vrouwelijke componisten uit de 15e tot 21e eeuw.

De voorstelling Les femmes d'esprit is een eerbetoon aan twee vrouwen, de Franse componistes Elisabeth-Claude Jacquet de la Guerre (1665-1729) en Marguerite Monnot (1903-1961), die hun kans gegrepen hebben om hun talenten te ontplooien in een weerbarstige wereld.

Balbastre en andere 18de eeuwse componisten

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Ursula Dütschler – Klavecimbel solo

NB: Voor dit concert volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Daarom  is het aantal plaatsen beperkt en moeten wij gebruik maken van kaartverkoop.

Kaarten à €10,- per persoon kunnen niet aan de deur maar alléén vooraf worden gekocht.

€ 10

Van Bach tot Bizet door Dirk Luijmes

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Stichting Muziekkoepel Arnhem  organiseert het volgende concert in de Koepelkerk aan het Jansplein te Arnhem op: Zaterdag 18 september 2021, van 13.30 tot 14.30 uur. Van Bach tot Bizet door Dirk Luijmes, De Harmoniumspeler des Vaderlands

“Maria, dolce Maria” Wendy Roobol, sopraan en Arjen Verhage, theorbe

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

De hoeveelheid 17 e -eeuwse muziek over Maria is nauwelijks te bevatten. Uiteraard zijn er veel Maria-hymnes en andere stukken voor liturgisch gebruik, maar niet zelden was ze ook een inspiratie voor componisten om een meer menselijke kant van haar te laten zien. Sopraan Wendy Roobol is met haar warme, flexibele en heldere stemgeluid, een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de vroege barok tot hedendaagse muziek.

Anne-Linde Visser en Evan Buttar: Twee eeuwen Cellomuziek

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Van de eerste canon voor twee cello’s van de Italiaan Domenico Gabrielli tot aan de virtuoze muziek van de Franse cellist Auguste Franchomme. Alle muziek op dit programma is gecomponeerd door beroemde cellisten die belangrijk waren voor de ontwikkeling van de cello.
Anne-Linde Visser en Evan Buttar studeerden allebei barokcello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelden sindsdien met gerenommeerde orkesten, zoals de Nederlandse Bachvereniging en Collegium 1704.

Vrij toegankelijke klassieke concerten op zaterdag in de Koepelkerk in Arnhem