Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Van Bach tot Bizet door Dirk Luijmes

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Stichting Muziekkoepel Arnhem  organiseert het volgende concert in de Koepelkerk aan het Jansplein te Arnhem op: Zaterdag 18 september 2021, van 13.30 tot 14.30 uur. Van Bach tot Bizet door Dirk Luijmes, De Harmoniumspeler des Vaderlands

“Maria, dolce Maria” Wendy Roobol, sopraan en Arjen Verhage, theorbe

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

De hoeveelheid 17 e -eeuwse muziek over Maria is nauwelijks te bevatten. Uiteraard zijn er veel Maria-hymnes en andere stukken voor liturgisch gebruik, maar niet zelden was ze ook een inspiratie voor componisten om een meer menselijke kant van haar te laten zien. Sopraan Wendy Roobol is met haar warme, flexibele en heldere stemgeluid, een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de vroege barok tot hedendaagse muziek.

Anne-Linde Visser en Evan Buttar: Twee eeuwen Cellomuziek

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Van de eerste canon voor twee cello’s van de Italiaan Domenico Gabrielli tot aan de virtuoze muziek van de Franse cellist Auguste Franchomme. Alle muziek op dit programma is gecomponeerd door beroemde cellisten die belangrijk waren voor de ontwikkeling van de cello.
Anne-Linde Visser en Evan Buttar studeerden allebei barokcello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelden sindsdien met gerenommeerde orkesten, zoals de Nederlandse Bachvereniging en Collegium 1704.

Florens Ensemble: Virtuoze 17e eeuwse muziek

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

“An instrumental songbook”

In Shakespeares tijd was het en vogue in Engeland om verschillende soorten muziekinstrumenten met elkaar te combineren. Het Florens Ensemble wekt dit gebruik weer tot leven in het programma ‘An Instrumental Songbook’.

De zelfs in onze tijd nog populaire liederen van John Dowland vormen de kern van het programma, waarbij de bijzondere combinatie van instrumenten met darmsnaren (harp) en metalen snaren (klavecimbel) verkend wordt. Daarnaast speelt de dulciaan een grote rol als virtuoos solo instrument. Dit bijzondere basinstrument, voorloper van de moderne fagot, komt tot klinken in muziek van onder andere Bartolome’ Selma y Salaverde, zelf in zijn tijd een gevierd dulciaan speler.

Kim Stockx: Dulciaan en blokfluit
Emma Huijsser: Barokharp en blokfluit
Edoardo Valorz: Klavecimbel en orgel

Rémy Baudet en Riko Fukuda: Mozart en Beethoven sonates

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Eén toonsoort, twee werelden. In KV 377 schrijft Mozart zoals vaak, blijmoedig en energiek alsook ietwat melancholisch.
Beethoven schreef na z’n eerste vier vioolsonates, die in die tijd nogal bizar werden gevonden, doelbewust deze lyrische Frühlingssonate, een ode aan de Schoonheid.
Dit concert is tot stand gekomen i.s.m. het Beethoven Festival Zutphen.

Alexander Consort: Dialoog – cantates

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Martha Bosch: Sopraan en Robbert Muuse: Bas
Programma:
J.S. Bach: BWV 57 ‘Selig ist der Mann’
Corelli: Sonata da Chiesa a tre, opus 1 nr. XI
J.S. Bach: BWV 32 ‘Liebster Jesu, mein Verlangen’

Rosita Steenbeek en Siebe Henstra: Verhalen rondom Froberger, de beroemdste klaviervirtuoos van de 17e eeuw.

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Rosita Steenbeek bestudeerde brieven en andere bronnen over het leven van Johann Jakob Froberger, de beroemdste klaviervirtuoos van de zeventiende eeuw, en Sibylla von Württemberg. Na een leven vol reizen trok Froberger zich rond zijn vijftigste levensjaar terug op het Franse kasteel Montbéliard. Op basis van dit gegeven vulde Steenbeek de historische correspondentie met fictieve brieven aan. Daarin is ook plaats voor Frobergers avonturen, zoals berovingen en gekapseisde boten.

Rémy Baudet en Edoardo Valorz
Vioolsonates van J.S. Bach

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

PROGRAMMA Sonate voor klavecimbel en viool in G groot, BWV 1019 (in zelden te horen versie) Sonate voor viool solo in a klein, BWV 1003 Toccata voor klavecimbel solo in e klein, BWV 914 Sonate voor klavecimbel en viool in A groot, BWV 1015 Rémy Baudet Rémy Baudet studeerde geschiedenis en viool; hij sloot zijn … Lees verder Rémy Baudet en Edoardo Valorz
Vioolsonates van J.S. Bach

Vrij toegankelijke klassieke concerten op zaterdag in de Koepelkerk in Arnhem