Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Rémy Baudet en Riko Fukuda: Mozart en Beethoven sonates

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Eén toonsoort, twee werelden. In KV 377 schrijft Mozart zoals vaak, blijmoedig en energiek alsook ietwat melancholisch.
Beethoven schreef na z’n eerste vier vioolsonates, die in die tijd nogal bizar werden gevonden, doelbewust deze lyrische Frühlingssonate, een ode aan de Schoonheid.
Dit concert is tot stand gekomen i.s.m. het Beethoven Festival Zutphen.

Alexander Consort: Dialoog – cantates

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Martha Bosch: Sopraan en Robbert Muuse: Bas
Programma:
J.S. Bach: BWV 57 ‘Selig ist der Mann’
Corelli: Sonata da Chiesa a tre, opus 1 nr. XI
J.S. Bach: BWV 32 ‘Liebster Jesu, mein Verlangen’

Rosita Steenbeek en Siebe Henstra: Verhalen rondom Froberger, de beroemdste klaviervirtuoos van de 17e eeuw.

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Rosita Steenbeek bestudeerde brieven en andere bronnen over het leven van Johann Jakob Froberger, de beroemdste klaviervirtuoos van de zeventiende eeuw, en Sibylla von Württemberg. Na een leven vol reizen trok Froberger zich rond zijn vijftigste levensjaar terug op het Franse kasteel Montbéliard. Op basis van dit gegeven vulde Steenbeek de historische correspondentie met fictieve brieven aan. Daarin is ook plaats voor Frobergers avonturen, zoals berovingen en gekapseisde boten.

Rémy Baudet en Edoardo Valorz
Vioolsonates van J.S. Bach

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

PROGRAMMA Sonate voor klavecimbel en viool in G groot, BWV 1019 (in zelden te horen versie) Sonate voor viool solo in a klein, BWV 1003 Toccata voor klavecimbel solo in e klein, BWV 914 Sonate voor klavecimbel en viool in A groot, BWV 1015 Rémy Baudet Rémy Baudet studeerde geschiedenis en viool; hij sloot zijn … Lees verder Rémy Baudet en Edoardo Valorz
Vioolsonates van J.S. Bach

Alexander Consort: Feestelijk programma met Händel en de Fairy Queen van Purcell!

Koepelkerk Jansplein 60, Arnhem

Alexander Consort met Tineke Roseboom: Aria’s en instrumentale muziek van Purcell en Händel. Purcell's Fairy Queen is in 1692 geschreven ter gelegenheid van het 15 jarig huwelijksfeest van Willem III van Oranje en Mary. De tekst, die gebaseerd is op Shakespeare’s sprookje A Midsummer Night’s Dream, wordt afgewisseld met (dans)muziek en aria’s. Het Alexander Consort … Lees verder Alexander Consort: Feestelijk programma met Händel en de Fairy Queen van Purcell!

Kate Clark traverso en ensemble

Traverso: Kate ClarkViool: Franc PolmanAltviool: John Wilson MeyerCello: Cassandra Luckhardt Kate Clark Kate Clark, behaalde haar Bachelor of Music aan de Universiteit van Sydney in 1985. In datzelfde jaar was ze finaliste in de Australian National Flute Competition en gastsolist bij het Australian Chamber Orchestra. Zij studeerde van 1986-1990 bij Barthold Kuijken in Den Haag … Lees verder Kate Clark traverso en ensemble

Vrij toegankelijke klassieke concerten op zaterdag in de Koepelkerk in Arnhem