Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rémy Baudet en Riko Fukuda: Mozart en Beethoven sonates

28 mei 2022 van 13:30 tot 14:30

Eén toonsoort, twee werelden. In KV 377 schrijft Mozart zoals vaak, blijmoedig en energiek alsook ietwat melancholisch.
Beethoven schreef na z’n eerste vier vioolsonates, die in die tijd nogal bizar werden gevonden, doelbewust deze lyrische Frühlingssonate, een ode aan de Schoonheid.

Dit concert is tot stand gekomen i.s.m. het Beethoven Festival Zutphen. U kunt hier kaarten reserveren voor concerten van dit festival.

Riko Fukado

Riko Fukuda studeerde hobo aan het prestigieuze Toho-Gakuën conservatorium. Vervolgens studeerde ze fortepiano in Den Haag bij Stanley Hoogland. Ze is oprichtster van het Nepomuk Fortepiano Quintet, en mede-directeur van Eruditio Musica, een ensemble dat zich concentreert op historisch verantwoorde interpretaties van muziek uit de 19e eeuw. Ze nam vele CD’s op, met kamermuziek en klavierconcerti van o.a Dussek, Haydn en Mendelssohn. Als klaveciniste nam ze fluitsonates van Bach op. Met bariton Jasper Schweppe is ze doende alle liederen van Schubert op te nemen.

Rémy Baudet

Rémy Baudet studeerde geschiedenis en viool; hij sloot zijn vioolstudie bij Mark Lubotsky aan het Amsterdams Conservatorium af met de Prix d’ Excellence. Hij was concertmeester van het Gelders Orkest, het Orkest van de 18e Eeuw en Musica Amphion, van ensembles als Les Agréments (Namur) en Ensemble Cristofori (Besançon).

Hij soleerde bij meerdere orkesten, waaronder het Nederlands Kamerorkest en het NFO. Ook was hij docent viool, barokviool en kamermuziek aan diverse conservatoria. Rémy maakte talloze CD’s en was enige jaren docent Kunstgeschiedenis aan Teikyo University.

Programma op 28 mei 2022:

W.A. Mozart: sonate voor klavier en viool in F grote terts, KV 377 (Wenen 1781)

  • Allegro
  • Andante con Variazioni
  • Tempo di Minuetto

L. van Beethoven: sonate voor klavier en viool in F grote terts, “Frühling” (Wenen, 1801).

  • Allegro
  • Adagio molto espressivo
  • Scherzo: Allegro molto
  • Rondo: Allegro ma non troppo.

Gegevens

Datum:
28 mei 2022
Tijd:
13:30 tot 14:30

Locatie

Koepelkerk
Jansplein 60
Arnhem, 6811 GD

Vrij toegankelijke klassieke concerten op zaterdag in de Koepelkerk in Arnhem