Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Maria, dolce Maria” Wendy Roobol, sopraan en Arjen Verhage, theorbe

6 november 2021 van 13:30 tot 14:30

De hoeveelheid 17 e -eeuwse muziek over Maria is nauwelijks te bevatten. Uiteraard zijn er veel Maria-hymnes en andere stukken voor liturgisch gebruik, maar niet zelden was ze ook een inspiratie voor componisten om een meer menselijke kant van haar te laten zien.

Sopraan Wendy Roobol

Sopraan Wendy Roobol is met haar warme, flexibele en heldere stemgeluid, een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de vroege barok tot hedendaagse muziek. Haar veelzijdigheid laat zich
eveneens zien in de vele disciplines waarin ze zich beweegt. Tijdens haar masterstudie aan de Dutch National Opera Academy van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ontdekte ze haar liefde en talent voor opera en muziektheater.

De combinatie zingen met acteren is haar grote passie, dus is Wendy regelmatig als operazangeres op de Nederlandse en Franse podia te zien, en zong ze dragende rollen bij gezelschappen als BarokOpera Amsterdam, Opera Nijetrijne en Opera Minora.

Als concertzangeres was Wendy te horen in de oratoria van bekende en minder bekende componisten binnen alle stijlperiodes en zong ze vele concertstukken met verschillende ensembles en orkesten. Ze soleerde onder dirigenten als Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, Richard Egarr, Lucas Vis, Ed Spanjaard en Vince Mendoza.

Kamermuziek neemt een belangrijke plek in binnen Wendy’s loopbaan. Ze werkt regelmatig samen met diverse ensembles en pianisten waarmee ze concertprogramma’s uitvoert, vaak in een
theatrale context.

Recent nam zij met het ensemble Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld alle negen boeken met madrigalen van Claudio Monteverdi op die op cd zijn uitgegeven door Brilliant Classics. Deze opnames worden wereldwijd geprezen door pers en publiek. In het najaar van 2019 verscheen Wendy’s eerste solo cd bij Brilliant Classics, gewijd aan 17e-eeuwse muziek voor sopraan en basso continuo over Maria. Wendy was laureaat op de Nationale Vocalisten Presentatie in 2009, studeerde bij Sasja Hunnego,
Rita Dams en Jard van Nes en wordt momenteel gecoacht door Paul Triepels en sasja Hunnego. Voor meer info: www.wendyroobol.com

Luitist Arjen Verhage

De luitist Arjen Verhage studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. Halverwege zijn gitaarstudie bij Lydia Kennedy besloot hij zich te toe te leggen op de oude muziek. Vanaf dat moment vervolgde hij zijn studie als luitist bij Fred Jacobs. Tijdens zijn bachelorstudie ging de aandacht uit naar de renaissance luit en naar de theorbe als begeleidingsinstrument. In 2012 behaalde hij zijn diploma “Master of Music”.

Arjen is een veelgevraagd continuo en ensemblespeler. Hij speelde onder dirigenten als Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Timothy Nelson en bij ensembles als het Nederlands Kamerkoor, het Luthers Bach Ensemble en Holland Baroque.

Het begeleiden van zangers is een van Arjens specialiteiten, zowel in het luitlied als continuobegeleiding op de theorbe. Hij begeleidde tal van zangers waaronder Claron McFadden, Nico van der Meel en Johannette Zomer. Met Wendy Roobol en Benedict Hymas werkt hij
regelmatig samen. De Nederlandse zeventiende-eeuwse muziek heeft Arjens speciale interesse. Sinds maart 2016 is hij verbonden aan het ensemble Camerata Trajectina. Als solist speelt Arjen regelmatig op toonaangevende festivals als het Oude Muziek Festival Utrecht, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Bach-festival Dordrecht. Voor meer info: www.arjenverhage.com

Toegang

Onze deuren gaan open om 13.00 uur. Het concert begint om 13.30 en duurt tot 14.30. De toegang is gratis, met een collecte na afloop van het concert. Met uw gulle bijdragen kunnen we in de toekomst weer mooie concerten organiseren! Mocht u liever geld willen storten dan kan dat op rekeningnummer: NL57 INGB 0006 2391 98 ten name van Stichting Muziekkoepel Arnhem. Zeer veel dank aan allen die ons reeds via de bank hebben ondersteund.

Coronamaatregelen

Wij volgen de regels van het RIVM die op 6 november gelden. Voorlopig ziet het er naar uit dat het verplicht zal zijn voor bezoekers vanaf 13 jaar bij de ingang een  coronatoegangsbewijs met een QR code (bewijs van vaccinatie/testen/herstel) te tonen.
Voor mensen die de QR code niet kunnen downloaden is het inmiddels mogelijk om, zonder lange wachttijden, de QR-code op papier thuis te ontvangen. U kunt hiervoor bellen met een speciaal telefoonnummer van de overheid 0800 – 1421. Het document met de QR-code wordt dan naar uw huisadres gestuurd.

Gegevens

Datum:
6 november 2021
Tijd:
13:30 tot 14:30

Locatie

Koepelkerk
Jansplein 60
Arnhem, 6811 GD

Vrij toegankelijke klassieke concerten op zaterdag in de Koepelkerk in Arnhem