Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kate Clark traverso en ensemble

4 november 2023 van 13:30 tot 14:30

Traverso: Kate Clark
Viool: Franc Polman
Altviool: John Wilson Meyer
Cello: Cassandra Luckhardt

Kate Clark

Kate Clark, behaalde haar Bachelor of Music aan de Universiteit van Sydney in 1985. In datzelfde jaar was ze finaliste in de Australian National Flute Competition en gastsolist bij het Australian Chamber Orchestra. Zij studeerde van 1986-1990 bij Barthold Kuijken in Den Haag waar zij haar solistendiploma cum laude behaalde en vervolgde haar studie in Zwitserland. Ze won de 1e prijs in de Brugge International Early Music Competition. Kate heeft door heel Europa en Australië opgetreden en opnames gemaakt als soliste, met gerenommeerde kamermuziekensembles en orkesten. Als een van de meest vooraanstaande vertolkers van de renaissancefluit is ze medeoprichter en artistiek leider van het Attaignant Consort. Hun CD werd in 2013 bekroond met een Diapason d’Or. Kate Clark doceert historische fluiten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Franc Polman

Franc Polman is eerste violist in het Orkest van de Achttiende Eeuw en nam in het buitenland plaats in prestigieuze barokorkesten zoals Musica Antiqua en Les Musiciens du Louvre. Hij geeft masterclasses in binnen-en buitenland en is zeer actief in allerlei kamermuziekensembles, waaronder het Narratio Quartet. Franc speelt op Amsterdamse violen uit de zeventiende eeuw, gebouwd door Hendrik Jacobs en Pieter Rombouts.

John Wilson Meyer

John Wilson Meyer studeerde viool bij Maurice Clare aan The Royal Northern College of Music in Manchester en barok- en klassieke viool bij Marie Leonhardt in Amsterdam. Naast zijn activiteiten met The Locke Consort is John ook een van de oprichters van The Amsterdam String Quartet, een van Europa’s vooraanstaande strijkkwartetten voor historische instrumenten. In orkestverband is John een vast lid van Anima Eterna enThe Amsterdam Baroque Orchestra.

Cassandra Luckhardt

Sinds Cassandra Luckhardt in 1998 de prijs voor Beste Individuele Performer won op het Van Wassenaer Concours, heeft zij een internationale reputatie opgebouwd als soliste, kamer- en orkestmusicus en docente op zowel cello als viola da gamba. Ze heeft opgetreden in heel Europa, maar ook in China, Australië, Japan, Rusland, Israël, de VS en in haar geadopteerde thuisland Nederland. Ze is een vast lid van Camerata Trajectina, Le Nuove Musiche en het Apollo Ensemble. Cassandra bespeelt een cello gebouwd door Sebastian Kloz, Mittenwald ca. 1760.

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
– Die Kunst Der Fuge (BWV 1080)
– Contrapunctus 1
– Contrapunctus 6 ‘In Stilo Francese’
– Contrapunctus 9 ‘All duodecima’

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
– Quartet in D gr voor fluit, viool, alt en cello (KV 285)
– Allegro
– Adagio
– Rondeau

Joseph Haydn (1732-1809)
– Trio in G gr voor viool, alt en cello (bewerking Hob. XVI:40 op.53)
– Allegretto e innocente
– Presto

François Devienne (1759-1803)
– Quartet in b klein voor fluit, viool, alt en cello (op.16 nr.3)
– Largo
– Allegro affectuoso

Vrij toegankelijke klassieke concerten op zaterdag in de Koepelkerk in Arnhem